Å oppsøke den store roen

På Bakkejekta er vi ikke bare opptatt av båter og båtliv, men vi er også opptatt av livet på bygda ettersom dette er noe som vi relaterer oss sterkt til! Hvorfor det? Jo, enkelt og greit fordi dette er en stor del av Norge, både i dag og ikke minst tradisjonelt sett, og fordi vi har et fantastisk bygde-Norge som fortjener all den oppmerksomheten det kan få.

Det er veldig interessant å følge med på mediene, for med jevne mellom kommer det store og fyldige artikler om byfolk som har søkt ut til landsbygda for å søke den store stillheten og roen - med andre ord en flukt fra byens kjas og mas. Det kan vi godt forstå, og det er viktig å huske på at vi mennesker er vidt forskjellige og har ulike behov i livets forskjellige faser.

Det er mange som selger det de eier og har for å kjøpe seg et småbruk, eller som rett og slett velger å gå til en ekspert på lån for å ordne seg en finansiering som sørger for at denne drømmen kan realiseres. Det er også mange som velger å starte sitt voksne og uavhengig liv på landet ettersom det er billigere å komme seg inn på boligmarkedet der.

Problemet kan imidlertid i mange tilfeller være arbeid. Hvor skal man jobbe og hva skal man jobbe med? Kanskje er man avhengig av at det er pendleravstand inn til en by hvor man kan finne seg jobb? Noen er så heldige at de har et arbeid hvor man ikke er avhengig av å møte opp på en arbeidsplass, og for disse er virkelig det å bo på landet et faktisk alternativ! En hjemmeside kan du som kjent drifte fra hvor som helst, og da har du faktisk en enestående mulighet til å realisere et prosjekt som dette!